Referenciák eddigi szemkamerás kutatásainkból

Origo.hu honlapteszt

Az Origo 2011 augusztusában a főoldala megújításán dolgozott. Választás előtt álltak, hogy három különböző koncepció közül, melyek eltérő formában mutatják be a vezető híreket melyik verzióval lehet a látogatói élményt optimalizálni. Olyan megjelenést kerestek amelyiknél a látogató azt érzi, hogy azt kapja, amire “számított”. A pozitív felhsználói élmény eredménye pedig a gyakrabban visszatérő látogató és a holapon eltöltött hosszabb idő.

Ha bővebben kíváncsi az Origo esettanulmányra és érdekli, hogy milyen lehetőségek rejlenek a holnaptesztelésben, kérjük, keresse fel tanácsadóinkat!

Apenta csomagolásteszt

Az Apenta két ízesített ásványvíz csomagolásának tesztelésére kért fel minket. A szemkamerás kutatás során először azt vizsgáltuk, hogy a polcon elhelyezve, a vásárlási szituációban mennyire segíti a csomagolás a termék kiválasztását. Ezt követően az olyan fontos, sokszor a döntést meghatározó információk megjelenítését elemeztük, mint a márkanév, az ízesítés és a kiszerelés, valamint egy nyereményjáték részleteinek optimális elhelyezését a címke felületén.

Ha kíváncsi az Apenta esettanulmány részleteire és érdekli, hogy milyen lehetőségek rejlenek a csomagolás tesztelésében, kérjük, keresse fel tanácsadóinkat!

UNICEF plakátteszt

Az UNICEF a Pledge program kampányához elkészített kreatívok közötti választásban kérte segítségünket. A kérdőíves kutatást szemkamerás vizsgálatokkal, szakértői interjúkkal egészítettük ki. A hét kreatív összehasonlításánál fontos szempont volt a szlogen és a kép összhangja, valamint a legfontosabb információkra irányuló figyelem. Az UNICEF a tesztek eredményére támaszkodva az NRC tanácsadóinak segítségével alakította ki a kreatív koncepciót.

Ha érdeklik az UNICEF esettanulmány részletei, és kíváncsi arra, hogy milyen lehetőségek rejlenek a holnaptesztelésben, kérjük, keresse fel tanácsadóinkat!